Λευκη, ολα οσα θα θελατε να ξερετε

Η λεύκη είναι πραγματικά ένα μακροπρόθεσμο σύμπτωμα στο οποίο τα αναπτυσσόμενα σημεία των πόρων και του δέρματος χάνουν το χρώμα τους. Μπορεί να έχει επιπτώσεις σε άτομα όλων των ηλικιών, φύλων ή φυλετικών ομάδων.

Τα μπαλώματα φαίνονται όταν τα μελανοκύτταρα σε όλη την επιδερμίδα περάσουν μακριά. Τα μελανοκύτταρα είναι σίγουρα το κυτταρικό υλικό που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της χρωστικής του δέρματος του προσώπου, της μελανίνης, η οποία δίνει στην επιδερμίδα το χρώμα της και την προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Σε όλο τον κόσμο, φαίνεται ότι έχει επίδραση μεταξύ του 0,5% και του 2% των ατόμων.

Χαρακτηρίζει γρήγορα τη λευκη

Ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με τη λεύκη. Πολύ περισσότερη λεπτομέρεια ενσωματώνεται στην κύρια θέση.

 Η λεύκη μπορεί να έχει επιπτώσεις σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, φύλο ή εθνικότητα.

 Δεν υπάρχει απολύτως καμία θεραπεία, και είναι συνήθως μια μακροπρόθεσμη κατάσταση.

 Η συγκεκριμένη ενεργοποίηση είναι άγνωστη, αλλά μπορεί να οφείλεται σε αυτοάνοση διαταραχή ή ακόμα και σε κακόβουλο λογισμικό.

 Η λεύκη δεν θα μεταδοθεί.

 Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν επαφή με ελαφρύ βάρος UVA ή UVB και αποχρωματισμό στο δέρμα σε σοβαρές περιπτώσεις.

Τι ακριβώς είναι λεύκη;

Λεύκη είναι στην πραγματικότητα μια πάθηση του δέρματος στην οποία τα σημεία της επιδερμίδας φαίνεται να χάνουν το χρώμα τους.

Το συνολικό μέρος της επιδερμίδας που μπορεί να επηρεάζεται από τη λεύκη ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων. Μπορεί επίσης να αλλάξει τα μάτια, το εσωτερικό των γνάθων, αλλά και τις κλειδαριές. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πληγείσες περιοχές παραμένουν χρωματισμένες για το υπόλοιπο της ζωής του ατόμου.

Η κατάσταση είναι φωτοευαίσθητη. Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές που επηρεάζονται θα είναι πιο ευαίσθητες στις ηλιακές ακτίνες σε σύγκριση με εκείνες που δεν είναι.

Είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψουμε αν τα τμήματα θα διανέμουν ή όχι και πόσο πολύ. Η διανομή μπορεί να εξετάσει μέρες ή ίσως τα μπαλώματα να διατηρούνται ασφαλή για μήνες ή χρόνια.

Τα ελαφρύτερα τμήματα είναι συνήθως αισθητά σε άτομα με μαύρους ή μαυρισμένους πόρους και δέρμα.

Φωτογραφίες

Ανατολή κυρία με λεύκη.

Λεύκη σε έντονα λευκά καφετιά δάκτυλα

Λεύκη και πόλωση κοντά στα μάτια.

Λεύκη που επηρεάζει το λευκό χρώμα του δέρματος στις αρθρώσεις γονάτων.

Λεύκη. Εμφάνιση πιστωτικού αποτελέσματος: David Heilman, MD, 2010.

Ιστορικό πιστωτικών εμφανίσεων: James Heilman, MD, 2010.

Μια επιλογή από θεραπείες είναι προς πώληση στη λεύκη, αν και μερικοί λαοί επιλέγουν να μην το αντιμετωπίσουν.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) απεικονίζει τη λεύκη ως “πάνω από ένα πρόβλημα ομορφιάς”. Αυτό είναι ένα ζήτημα υγείας που απαιτεί ιατρική βοήθεια.

Ορισμένες λύσεις θα βοηθήσουν στη μείωση της συνειδητοποίησης του θέματος.

Χρησιμοποιώντας λοσιόν οθόνης ηλίου

Ο συνήγορος του AAD χρησιμοποιεί μια αντιηλιακή λοσιόν, καθώς τα ελαφρύτερα τμήματα του δέρματος ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στον ήλιο και μπορούν να καούν εύκολα. Ένας γιατρός δερμάτων μπορεί να σας συμβουλεύσει για το κατάλληλο είδος.

Φωτοθεραπεία με φωτισμό UVB

Η έκθεση σε λαμπτήρες υπεριώδους Β (UVB) είναι ένας τύπος θεραπευτικής επιλογής. Η θεραπεία του σπιτιού απαιτεί ένα μικροσκοπικό φως και παρέχει καθημερινή χρήση, η οποία είναι πιο αποτελεσματική.

Εάν η θεραπεία πραγματοποιείται σε ιατρικό κέντρο, αυτό πιθανότατα θα χρειασθεί 2 με 3 ραντεβού την εβδομάδα και επίσης ο χρόνος θεραπείας θα είναι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν υπάρχουν πραγματικά λευκά χρώματα σε μεγάλα τμήματα του σώματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φωτοθεραπεία UVB. Αυτό απαιτεί πλήρη μέθοδο θεραπείας. Πραγματικά γίνεται σε νοσοκομείο.

Η φωτοθεραπεία UVB, μαζί με άλλες θεραπευτικές επιλογές, θα έχει ευεργετική επίδραση στη λεύκη. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι απόλυτα προβλέψιμο και τότε δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία που να μπορεί να επαναχρωματίσει πλήρως το στρώμα του δέρματος.

Φωτοθεραπεία με φωτισμό UVA

Οι μέθοδοι θεραπείας με UVA εκτελούνται συνήθως σε ίδρυση ιατρικής περίθαλψης. Αρχικά, το άτομο παίρνει ένα φάρμακο που βελτιώνει το επίπεδο ευαισθησίας του δέρματος σε Ultra-violet ευγενή. Στη συνέχεια, σε πολλά φάρμακα, η προσβεβλημένη επιδερμίδα εκτίθεται σε μεγάλες δόσεις ελαφρού βάρους UVA.

Η πρόοδος θα είναι προφανής μετά από 6 έως ένα έτος διδασκαλίας δύο φορές την εβδομάδα.

Η επιδερμίδα κρύβεται

Σε περιπτώσεις λεύκης λεύκη, το άτομο μπορεί να καμουφλάρει μια σειρά από λευκά έμπλαστρα με χρωματιστές, καλλυντικές λοσιόν και μακιγιάζ. Θα έπρεπε να επιλέξουν τόνους που ταιριάζουν καλύτερα στις δερματικές τους ικανότητες.

Αν οι θεραπείες και τα προϊόντα μακιγιάζ εφαρμόζονται σωστά, θα μπορούσαν να διαρκέσουν 12 έως 18 φορές γύρω από τη συμφωνία και έως και 96 φορές για το υπόλοιπο σώμα σας. Τα περισσότερα επίκαιρα προγράμματα κρέμας είναι αδιάβροχα.

Αποχρωματισμός

Λεύκη στα δάχτυλα

Μια επιλογή από θεραπείες είναι διαθέσιμες για λεύκη, αν και πολλοί άνδρες και γυναίκες επιλέγουν να μην το αντιμετωπίσουν.

Μόλις η πληγείσα περιοχή είναι ευρέως διαδεδομένη, καλύπτοντας 50 τοις εκατό στο σύστημα ή ακόμα περισσότερο, αποχρωματισμός είναι σίγουρα μια επιλογή. Αυτό μειώνει τον τόνο του δέρματος σε ανεπηρέαστα στοιχεία για να συμπληρώσει τις πιο λευκές περιοχές.

Η αποχρωματισμός επιτυγχάνεται με τη χρησιμοποίηση ισχυρών τοπικών λοσιόν ή αλοιφών αλοιφής, όπως η μονοβενζόνη, η μεκινολίνη ή η υδροκινόνη.

Η θεραπεία είναι μόνιμη, αλλά θα κάνει το δέρμα σας πιο σπασμένο. Η μακρά έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται. Η αποχρωματισμός μπορεί να διαρκέσει 12 έως 14 μήνες, ανάλογα με παράγοντες όπως ο βαθμός της αρχικής χροιάς.

Τοπικά κορτικοστεροειδή

Οι αλοιφές με κορτικοστεροειδή είναι προϊόντα που περιέχουν στεροειδή. Ορισμένες αναφορές έχουν καταλάβει ότι η εφαρμογή τοπικών κορτικοστεροειδών αλοιφής για τα λευκά τμήματα μπορεί να σταματήσει την κατανομή.

Άλλοι άνθρωποι έχουν τεκμηριώσει την πλήρη επισκευή στο αρχικό χρώμα του δέρματος. Τα κορτικοστεροειδή δεν πρέπει ποτέ να είναι κατάλληλα για το πρόσωπο.

Εάν έχετε κάποια πρόοδο αμέσως μετά από ένα μήνα, η διαδικασία πρέπει να διακοπεί για δύο εβδομάδες πριν από την εκκίνηση της για άλλη μια φορά.

Όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη μετά από 30 ημέρες, ή ίσως αν συμβούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, η μέθοδος θεραπείας θα πρέπει να σταματήσει.

Calcipotriene (Dovonex)

Το καλσιπορένιο είναι μια μορφή συμπληρώματος βιταμινών D που χρησιμοποιείται ως τοπική κρέμα κρέμας. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή ή ελαφριά θεραπεία. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν διαταραχές του δέρματος, ξηρό δέρμα και φαγούρα.

Φάρμακα που επηρεάζουν τη διαδικασία ανοσίας

Αλοιφές που περιέχουν tacrolimus ή pimecrolimus, φάρμακα που αναφέρονται ως αναστολείς καλσινευρίνης, μπορούν να ταξινομήσουν μικρές περιοχές αποχρωματισμού. Ωστόσο, η αμερικανική (αμερικανική) Υπηρεσία Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων (Federal Drug Administration) κοινοποιεί τη σχέση μεταξύ αυτών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και του καρκίνου του δέρματος και του λεμφώματος.

Psoralen

Το Psoralen μπορεί να χρησιμοποιηθεί με θεραπείες ελαφρού βάρους UVA ή UVB, καθώς βοηθάει την επιδερμίδα να καταστεί πιο ευαίσθητη στον υπεριώδη φωτισμό. Δεδομένου ότι το δέρμα θεραπεύει, κατά καιρούς προκύπτει ακόμη πιο πρότυπος χρωματισμός. Η μέθοδος θεραπείας ίσως χρειαστεί να είναι επαναλαμβανόμενη δύο ή τρεις περιπτώσεις εβδομαδιαίως για 6 έως 12 μήνες.

Το ψωραλέν αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού από την ηλιακά εγκαύματα και την επιδερμίδα, και κατά συνέπεια και τον καρκίνο του δέρματος μακροπρόθεσμα. Δεν είναι κατ ‘ανάγκη κατάλληλο για παιδιά κάτω των πολλών ετών.

Επιδερμίδες

Μέσα σε ένα μόσχευμα επιδερμίδας, ένας γιατρός αφαιρεί προσεκτικά πιο υγιεινά τμήματα από χρωστικούς πόρους και δέρμα και τα χρησιμοποιεί για να προστατεύσει τις πληγείσες περιοχές.

Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι συνηθισμένη, επειδή χρειάζεται χρόνο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος στην κοινότητα από την οποία προήλθε η επιδερμίδα και επίσης στον τόπο όπου βρίσκεται στην πραγματικότητα.

Το εμβολιασμό κυψέλης περιλαμβάνει τη δημιουργία κυψέλης σε κανονική περιοχή του δέρματος που χρησιμοποιεί αναρρόφηση. Η κορυφή της κυψέλης θα αφαιρεθεί και θα τοποθετηθεί σε μια περιοχή όπου έχει χαθεί η χρωστική ουσία. Θα βρείτε λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης ουλών.

Τατουάζ

Χειρουργικές διαδικασίες χρησιμοποιούνται για την εμφύτευση χρωστικής στο δέρμα. Λειτουργεί πραγματικά πολύ καλύτερα γύρω από τα χείλη, ιδιαίτερα σε άτομα με βαθύτερο δέρμα.

Οι αρνητικές ιδιότητες μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα που συμπληρώνουν το χρώμα του δέρματος και το γεγονός ότι τα τατουάζ ξεθωριάζουν αλλά δεν μαυρίζουν. Μερικές φορές, οι πόροι και η βλάβη του δέρματος ως αποτέλεσμα του τατουάζ μπορεί να ξεκινήσει μια άλλη περιοχή της λεύκης.

Εφαρμοστέες θεραπείες για το μέλλον

Έρευνα για πιθανές θεραπείες ή θεραπείες για τη λεύκη συνεχίζεται. Σε αυτή τη σελίδα είναι οι πιο εγγυημένες ανακαλύψεις.

Ψευδοκαταλάση

Το 2013, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει μια εντελώς νέα ένωση που μπορεί να δώσει μια θεραπεία για την απώλεια του δέρματος που συνδέεται με τη λεύκη.

Μέλη μέσα σε μια εξέταση που είχαν απευθυνθεί με μια τροποποιημένη ψευδοκλατάση (Laptop ή computer-KUS) αποκατέστησαν τη χρωματισμό με τους πόρους και το δέρμα τους, εκτός από τις βλεφαρίδες τους. Η ουσία ξεκίνησε επίσης για να αναγεννηθεί το μοναδικό χρώμα των μαλλιών σας ανάμεσα σε άτομα με γκρίζα μαλλιά.

Afamelanotide

Πολύ χαμηλή ποσότητα μελανίνης σε μερικούς ανθρώπους με λεύκη μπορεί να οφείλεται σε μικρότερες ποσότητες ορμόνης διεγέρσεως μελανοκυττάρων (alpha-MSH). Το Afamelanotide είναι πραγματικά ένα ανθρωπογενές συστατικό που μιμείται το alpha-MSH.

Μαζί με τη θεραπεία UVB, το afamelanotide φαίνεται να είναι αποτελεσματικό.

To cititamin citronate

Μία ουσία φλεγμονής της άρθρωσης – το κιτσιτινίμπη κιτρικό οξύ – δείχνει ότι κάποιοι διαβεβαιώνουν. Αναστέλλει τη κινάση Janus, ένα ένζυμο που φαίνεται να εμπλέκεται στην αιτιολογία της λεύκης.

Όλα όσα πρέπει να μάθετε για την ψωρίαση

Όλα όσα πρέπει να μάθετε για την ψωρίαση του δέρματος

Η ψωρίαση είναι μια πρόσθετη ασθένεια του δέρματος που προκύπτει από μια αυτοάνοση ασθένεια

Μελετήστε τώρα

Οδηγεί σε

Οι πραγματικοί παράγοντες πίσω από τη λεύκη δεν είναι σαφείς. Μια ποικιλία μεταβλητών μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Οπως:

 μια αυτοάνοση κατάσταση, στην οποία η διαδικασία ανοσίας γίνεται ενεργή και καταστρέφει τα μελανοκύτταρα

 μια κληρονομική διαταραχή οξειδωτικού άγχους

 ένα αγχωτικό γεγονός

 βλάβη στο δέρμα του προσώπου ως αποτέλεσμα ζωτικής σημασίας ηλιακό έγκαυμα ή μείωση

 έκθεση σε ορισμένες χημικές ενώσεις

 μια νευρική σκανδάλη

 κληρονομικότητα, καθώς μπορεί να τρέξει στα μέλη της οικογένειας

 έναν ιό

Η λεύκη δεν μεταδίδεται. Ένα άτομο δεν μπορεί να το βρει από άλλο.

Μπορεί να φαίνεται σε κάθε ηλικία, αλλά οι επιστημονικές μελέτες συμβουλεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν περίπου την ηλικία των 2 δεκαετιών.

Συμπτώματα

Πραγματικά, το μόνο χαρακτηριστικό της λεύκης είναι η εμφάνιση ομαλών λευκών επιφανειών ή επιθεμάτων στο δέρμα. Ο πρώτος άσπρος χώρος που γίνεται αντιληπτός είναι συνήθως σε μια περιοχή που συνήθως βρίσκεται σε επαφή με τον ήλιο.

Αρχίζει ως ένα απλό σημείο, ελαφρώς λίγο πιο ζεστό από τους άλλους πόρους και το δέρμα, αλλά με την πάροδο των ετών, αυτό το σημείο γίνεται πιο απαλό μέχρι να αλλάξει το λευκό.

Τα έμπλαστρα είναι ακανόνιστα προσαρμοσμένα. Περιστασιακά, οι άκρες μπορεί να γίνουν ελαφρώς φλεγμονώδεις με λίγο κοκκινωπό γλυπτό, μερικές φορές προκαλώντας φαγούρα.

Τυπικά, ακόμη και έτσι, δεν θα προκαλέσει καμία πόνο, ερεθισμό, ευαισθησία ή ξηρό δέρμα στο δέρμα.

Τα αποτελέσματα της λεύκωσης ποικίλλουν μεταξύ των λαών. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μόνο μια χούφτα ασπρόμαυρες κουκίδες που δεν δημιουργούν επιπλέον, αν και μερικοί δημιουργούν μεγαλύτερα λευκά μπαλώματα που υπογράφουν επάνω για από κοινού και προσκρούουν σε μεγαλύτερα τμήματα της επιδερμίδας.

Είδη

Υπάρχουν δύο είδη λεύκη, όχι-segmented και segmented.

Μη τμηματική λεύκη

Κυρία με λεύκη που επηρεάζει τη συνάντηση

Η λεύκη συχνά παρουσιάζεται μέσα σε μια ημισυμετρική ρουτίνα.

Εάν τα αρχικά λευκά έμπλαστρα είναι συμμετρικά, αυτό σημαίνει μια μορφή λεύκωσης που ονομάζεται μη τομή της λεύκης. Η πρόοδος θα είναι πιο αργή από ό, τι στην περίπτωση που τα patches συμβαίνουν σε ένα μόνο τμήμα της σωματικής διάπλασης.

Η μη τμηματική λεύκη θεωρείται το πιο συχνό είδος, η επεξεργασία δεδομένων για όσο το 90% των περιπτώσεων.

Οι περιοχές εμφανίζονται συχνά ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές του σώματός σας, με λίγες μεθόδους μέτρησης της συμμετρίας. Εμφανίζονται συχνά στην επιδερμίδα που συχνά εκτίθεται στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, η περιοχή του λαιμού και οι παλάμες.

Οι κοινές θέσεις περιλαμβάνουν:

 πλάτες των παλάμες σας

 τους βραχίονες

 μάτι

 γόνατα

 αγκώνες

 ft

 σιαγόνες

 μασχάλη και γεννητικά όργανα

 ρινική περιοχή

 αφαλός

 των γεννητικών οργάνων και της περιοχής του ορθού

Η λεύκη χαμηλού τμήματος χωρίζεται περαιτέρω σε υποομάδες:

 Γενικά: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περιοχή ή κλίμακα επιθεμάτων. Αυτό είναι βασικά ο πιο δημοφιλής τύπος.

 Επιφανειακή: Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στις άκρες των δακτύλων ή στα πόδια.

 Βλεννογόνο: Αυτό φαίνεται κυρίως γύρω από τις βλεννώδεις μεμβράνες και τα χείλη.

Γενικά: Η αποχρωματισμός χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος. Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο.

 Κεντρική: Ένα ενιαίο, ή ίσως ένα ζευγάρι, εξάπλωση λευκού χρώματος κηλίδες δημιουργούν μέσα σε μια ξεχωριστή περιοχή. Γενικά λαμβάνει χώρα στα παιδιά.

Τμηματική λεύκη

Η τμηματική λεύκη διαδίδεται πολύ πιο γρήγορα, αλλά είναι γνωστή ως πολύ πιο συχνή και σταθερή και πολύ λιγότερο ασταθής από την χαμηλής τμηματοειδούς ποικιλίας. Είναι πολύ λιγότερο συχνή και επηρεάζει περίπου το 10% των ανθρώπων με λεύκη. Δεν είναι πραγματικά συμμετρική.

Είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο αισθητή κατά τη διάρκεια των πρώτων ηλικιών, που επηρεάζουν περίπου το 30 τοις εκατό των παιδιών που έχουν διαγνωστεί με λεύκη.

Η λεπιδοειδής λεύκη συνήθως επηρεάζει τμήματα των πόρων και του δέρματος που τοποθετούνται στα νεύρα που προέρχονται από τις ραχιαίες ρίζες της σπονδυλικής στήλης. Αντιμετωπίζει καλά τις τοπικές κρέμες.

Προβλήματα

Η λεύκη δεν αναπτύσσεται σε άλλες συνθήκες, αλλά οι άνθρωποι που έχουν τη διαταραχή είναι πιο διατεθειμένοι να βιώσουν:

 δυσάρεστο ηλιακό έγκαυμα

 δυσκολίες ακοής

 μεταβολές στην όραση και τη δημιουργία ζημιών

Κάποιος με λεύκη είναι πιο επιρρεπής σε ένα άλλο αυτοάνοσο πρόβλημα, όπως τα προβλήματα του θυρεοειδούς, η νόσος του Addison, η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto, τα διαβητικά τύπου 1 ή η κακοήθης αναιμία. Οι περισσότεροι άνθρωποι με λεύκη δεν έχουν αυτές τις συνθήκες, αλλά οι εξετάσεις μπορεί να εκτελούνται για να τις ξεπεράσουν.

Εξάλειψη κοινωνικών προβλημάτων

Εάν τα περιγράμματα της περιοχής του δέρματος είναι εμφανή, το κοινωνικό στίγμα της λεύκης μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστεί. Η ταπείνωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με αυτοεκτίμηση και ίσως να εμφανιστούν συμπτώματα νευρικότητας και κατάθλιψης.

Εκείνοι με βαθύτερους πόρους και δέρμα είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, για τον λόγο ότι η σύγκριση είναι μεγαλύτερη. Στην Ινδία, η λεύκη ονομάζεται λέπρα “λευκού χρώματος”.

Η αυξανόμενη κατανόηση της λεύκης, για παράδειγμα, μιλώντας με φίλους για αυτό, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν την κατάσταση να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα. Η σύνδεση με άλλους που έχουν στείλει λεύκη μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Ένα άτομο με αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζει σημάδια άγχους και κατάθλιψης θα πρέπει να ζητήσει από τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης να προτείνει κάποιον που μπορεί να βοηθήσει.

Create your website at WordPress.com
Get started